Védőháló | Nyitórendezvény

Hírek

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2017. június 9-én tartotta Mosonmagyaróváron a 
"Család, az életünk színtere" Védőháló a Mosonmagyaróvári járás hátrányos helyzetű családjaiért elnevezésű projektjének Nyitórendezvényét.


Jakus László elnök köszöntője után dr. Nagy István, mosonmagyaróvári térség egyéni országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes nyitotta meg a rendezvényt. Megnyitó beszédében kiemelte, hogy példaértékű a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület tevékenysége, amelyet a hátrányos helyzetű emberek, hátrányos helyzetű családok érdekében fejt ki a Mosonmagyaróvári járásban. Megköszönte az Egyesületnek, valamint a projekt megvalósításában együttműködő településeknek, szervezeteknek a nyitottságot és az együttműködést, és sikeres megvalósítást kívánt a projekt megvalósítóinak. Ezután dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere, a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás elnöke köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Köszöntőjében gratulált a térségi együttműködéshez, valamint örömét fejezte ki, hogy a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ együttműködésében ismét egy olyan projekt kerül megvalósításra, amely a mosonmagyaróvári térséget hátrányos helyzetű embereit, családjait szolgálja, segíti. Ezután Czér Krisztina, a projekt szakmai vezetője adott tájékoztatást a megvalósítandó projekt részleteiről.


A rendezvény végén a projekt szakmai megvalósítói, valamint az együttműködő Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ munkatársai és gondozottjai közös műsorral lepték meg a résztvevőket. Zárásként a műsorban részt vevő gyerekek 26 léggömböt osztottak szét a Nyitórendezvény résztvevői között, a 26 léggömb a járás 26 települését jelképezte. A rendezvény helyszínének udvarán ezt a 26 léggömböt a résztvevők elengedték, jelképezve azt, hogy a projekt szolgáltatásai mind a 26 településre elérjenek, elérnek.

2017-06-11